Nyheder fra

Kongelig Dansk Yachtklub

Europamesterskabet i 29er

Ungdomssejlere skal konkurrere i bæredygtighed ved EM i 29er-sejlads i Danmark

Det danske SailGP-hold har netop annonceret et innovativt samarbejde med SailGP og Kongelig Dansk Yachtklub for at levere den første ungdoms Impact League nogensinde i sport ved Europamesterskabet i 29er senere på måneden.

Mesterskabet, som byder flere end 200 unge topsejlere fra hele Europa velkommen, finder sted i Rungsted d. 27. juni til 5. juli. Det er blot seks uger før København byder velkommen til SailGP, når ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix afholdes den 19.-20. august.

Det danske SailGP-hold, der har ROCKWOOL som hovedsponsor, er gået sammen med SailGP og værtsklubben for EM, Kongelig Dansk Yachtklub (KDY), for at skabe en omfattende bæredygtighedsliga med klare kriterier for unge deltagere fra hele kontinentet til at konkurrere i at tage bæredygtige skridt.

“Det er fantastisk, at det danske hold sætter dette eksempel for den næste generation af sejlere, som er inspireret af SailGPs Impact League-initiativ,” siger Rosie Gosling, som er SailGP’s Impact League-projektleder. Hun fortsætter:

“Til EM i 29er har vi skabt et sjovt, inkluderende og lettilgængeligt bæredygtighedsprogram, som vi håber vil inspirere og engagere unge atleter til at yde deres del ved at arbejde med at reducere klimaaftrykket og have en positiv indflydelse igennem deres sport.”

To mesterskaber
Mini Impact League er udarbejdet i samarbejde med SailGP, der skabte konceptet i 2021. Det er baseret på den globale sejlsportsligas unikke bæredygtighedsliga, Impact League, der blev lanceret som en del af deres Race For The Future-initiativ, der skaber en yderligere rangering af holdene, så man i slutningen af ​​sæsonen hylder to mestre, en for sejladserne og en for planeten.

Initiativet vil udfordre unge sejlere på tværs af ti nøgleområder, herunder strategi, teknologi og innovation, affaldshåndtering og purpose-kommunikation under det en uge lange arrangement i Rungsted.

“I SailGP har vi en omfattende gennemgang ved hvert arrangement, som måler vores positive indvirkning på tværs af flere nøglekriterier. Denne Mini Impact League er inspireret af det og dækker mange af de samme områder, så vi på den måde sætter bæredygtighed i centrum af 29er-EM,” forklarer Christian Peter Lübeck, der sejler for det danske SailGP-hold og også er en del af KDYs bæredygtighedskomite. Han fortsætter:

“Som danske sejlere er bæredygtighed i vores DNA, og vi er virkelig glade for at kunne arbejde sammen med den næste generation af sejlere for at vise, at det er muligt at lave de her store mesterskaber på en ansvarlig og positiv måde.”

Spændende mulighed for de unge sejlere
Til sæson 3 af SailGP har det danske SailGP-hold og ROCKWOOL annonceret et globalt videnskabeligt partnerskab med One Ocean Foundation, som vil forbinde sport i verdensklasse, global forretning og banebrydende videnskab for at fremskynde løsninger til at beskytte og genoprette vores hav.

Ud over Mini Impact League har det danske SailGP-hold og ROCKWOOL støttet installationen af ​​en DPOL affaldsindsamlingsmaskine hos KDY i Tuborg Havn for at hjælpe med at bekæmpe havforurening.

“Den internationale 29er-klasse er glade for at samarbejde med det danske SailGP-hold, ROCKWOOL og KDY om dette vigtige initiativ,” siger Joan Mollerus, der er formand for 29er-klassen, og tilføjer:

“Bæredygtighed er grundlæggende for vores sport og for den næste generation. Vi er taknemmelige for, at det danske SailGP-hold og KDY har skabt denne spændende mulighed for at engagere vores unge sejlere.”

De unge sejlere vil mærke resultaterne af bæredygtighedsarbejdet
Kongelig Dansk Yachtklub er en af ​​Europas førende bæredygtige yachtklubber og følger Clean Regatta certificeringssystemet fra Sailors For The Sea-organisationen.

Clean Regatta opstiller 20 mål i fem kategorier, herunder eliminering af engangsartikler, lokalt engagement, ansvarlig affaldshåndtering, miljøansvar og ’grøn sejlsport’ – pleje af vandet og naturen.

“Den Kongelige Danske Yachtklubs bæredygtighedsudvalgs mål er at gøre vores yachtklub til den bedste og mest bæredygtige sejlklub i Danmark ved at følge retningslinjerne fra Sailors for the Sea og FN’s bæredygtighedsmål,” siger Søren Helmer Jensen, der er formand for Kongelig Yacht Klubs bæredygtighedsudvalg. Han fortsætter:

”For at opnå de rette resultater har vi en fokuseret strategi og handlingsplan, og vi sikrer derved et kontinuerligt fremskridt med øjeblikkelige og målbare resultater. Vi er stolte over at have de her høje bæredygtighedsmål – særligt ved 29er EM – hvor vi er værter for en ung generation af sejlere, som vil kunne mærke virkningen af ​​de handlinger, vi foretager i dag.”

For at lære mere om Mini Impact League kan deltagerne besøge https://29ereuropeans.org. 

Interesserede kan tilmelde sig på https://sv.surveymonkey.com/r/TKBKD5Q.

 

 

Sprog / Language