Udvalg

Ungdomscenter Rungsted

Ungdomscenter Rungsted
Udvikling og sjov for unge sejlere

KDY ungdomscenter Rungsted

Alle kan lære at sejle. For børn og unge rummer sejlsporten et hav af sjov og udviklingsmuligheder. Udover masser af motion, frisk luft og gode venskaber, udvikler sejlsporten nemlig vores unge sejlere med en lang række personlige egenskaber, som de får glæde af gennem hele livet: selvstændighed, modenhed, gode samarbejdsevner og ansvarlighed. For at komme i gang er det eneste krav, at du kan svømme 200 m.

I KDY’s ungdomscenter i Rungsted kan du glæde dig til masser af gode oplevelser på vandet hvor vi lægger vægt på sjove lærerige træninger med stort fokus på leg og for de der tændes af konkurrenceelementet arrangerer vi to lokale stævner for jollesejlere: OptiCup og Klubmesterskab.

I KDY’s ungdomscenter i Rungsted elsker vi også at hygge os, og når vejret er godt, så tænder vi grillen og mødes til en hyggelig middag i aftensolen på terrassen med medbragt picnic kurv – det er også måden vores små lokale aftenmatch afsluttes så hele familien kan være med til at kåre aftenens vinder.

I vinterhalvåret tilbydes sejlerne duelighedsteori, svømmetræning og vintersejlads for de der har lyst til det. Desuden organiseres der flere klubaftener, hvor sejlerne kan komme i klubben og hygge sig med Julebingo, spil og andre aktiviteter.

I marts måned hjælpes vi ad med at klargøre jollerne til sæsonstart. Som udgangspunkt har man ansvaret for den klubjolle man er blevet tildelt – ejer du din egen jolle får du hjælp til at klargøre den.

KDY’s ungdomscenter i Rungsted lægger vi vægt på, at den enkelte sejler får mulighed for at udvikle sig i den retning, som er bedst for ham/hende og der trænes både sejlere, der en dag drømmer om at sejle jorden rundt og de sejlere, der drømmer om at stå med guldet rundt om halsen.

Træningen er inddelt niveaumæssigt og de sejlere, der ønsker at dygtiggøre sig inden for kapsejlads, tilbydes træning med særligt fokus herpå. Vi har altid øje for den enkelte sejler og hjælper med at finde den rigtig jolletype og det rigtige træningstilbud der motiverer til mere. Ungdomscenteret råder over mange forskellige jolletyper, de første mange år kan du benytte dig af klubbens materiel.

Forældrene indgår i vores sikkerhedskorps og skal hjælpe til med brovagter i løbet af sæsonen. Enkelte hold har desuden madordning, hvor sejlerne får aftensmad når træningen slutter. Det er forældrene der står for madlavningen og det går på skift mellem sejlerne.

I 2023 fik Ungdomscenteret en donation til indkøb af våddragter og sko. Det er derfor blevet endnu lettere at komme i gang med at sejle. Vi kører prøveforløb når sæsonen starter i april/maj måned og efter sommerferien. Det eneste du skal tage med er skiftetøj og håndklæde – resten låner du af klubben den første sæson.

Kontakt

29 64 91 13
amm@kdy.dk
Rungsted Havn 46
2960 Rungsted Kyst

Udvalget

Ann-Marie Mohr
Ann-Marie Mohr

Sportschef

Send email

29649113

KDY Jeppe Borch » Kongelig Dansk Yachtklub
Jeppe Borch

Bestyrelsesmedlem

Send email

30641635

KDY Christian Kamp » Kongelig Dansk Yachtklub
Christian Kamp

Provinsrepræsentant

Send email

23424126

Ungdomscenter Rungsted

Ungdomsudvalgets opgaver

Ungdomsudvalget i KDY Rungsted består af 5-7 forældre til aktive sejlende børn. Vi tilstræber en bred sammensætning af repræsentanter for de forskellige jolleklasser og sejler niveauer. På nuværende tidspunkt er der ikke noget aktivt udvalg i Ungdomscenteret, men vi bestræber os på at få det genskabt i sæsonen 2024. Sportschefen støttes af repræsentanter fra bestyrelsen indtil udvalget igen fungerer.

Udvalgets opgaver består af:

  • Tilbyde aktive sejlertilbud for KDY’ ungdom
  • Planlægge sociale aktiviteter i relation til sejlsport (sommer og vinter)
  • Sikre god kommunikation til og blandt medlemmerne om kapsejladser sociale aktiviteter mm.
  • Initiere afholdelse af Klubmesterskaber
  • Initiere afholdelse af Sæsonafslutning
  • Sikre kendskab til og overholdelse af KDY’ s sikkerhedspolitikker i forbindelse med jollesejlads i KDY Rungsted.
Sprog / Language