Mindeord Lena Brinks

Lena Brinks har forladt KDY for sidste gang

Af Nicolai Lassen

Lena har i hele sin sejler karriere brændt for det gode liv på vandet og sammen med sin Mogens altid været helt fremme og klar når klubben kaldte. Lena har gennem mange år ydet en ekstraordinær indsat for Kongelig Dansk Yachtklub.

Lena er oprindelig svensk, og havde sin opvækst i Stockholm og som ung nyuddannet ”sjuksköterska”, vandt hun i 1964 Mogens’ hjerte i den svenske hovedstad.

I midten af 70’erne fik Lena og Mogens sejlsporten ind under huden. Begge var lærenemme og først i Henriksen 34 ”Malou II”, og senere i Wasa 38’eren ”Malou III” blev de hurtigt en velkendt og meget vindende havracer på kapsejladsbanerne gennem næsten to årtier i 80’erne og 90’erne.

Lena har sammen med Mogens aldrig gjort noget halvt og da sejlsporten nu var deres fælles interesse, så tog de sammen alle tre yachtskipper-eksamenerne, Y3, Y2 og Y1 og navigationsdelen af styrmandseksamen. De har siden bidraget aktivt til sejlsporten gennem en række danske og internationale tillidsposter, som Mogens påtog sig, altid med Lena aktivt ved sin side.

Siden årtusindeskiftet var ”Bat” rammen om deres fælles gode liv på vandet. ”Bat” er tegnet af vennen Jim Hartvig Andersen og kendt af alle i dansk sejlsport for sit karakteristiske og komfortable styrehus og gode arbejdsdæk.

Det blev til mange og ofte meget lange ture ombord på det gode skib ”Bat”. Så langt væk som Nordkap, Irland, Orkney- og Shetlandsøerne, Finland og Atlanterhavet. Inde i alle fjordene på den norske vestkyst, sejlet på de hollandske kanaler, over Atlanten, været gennem Göta kanalen 10 gange, masser af ture langs den svenske østkyst og hjemme i den stockholmske skærgård. Selv sagde Lena i et interview i 2019: ”Vi har haft nogle fantastiske ture med båden, som vi har sejlet 50.000 sømil med, eller rundt regnet over to gange jorden rundt,”

Når Lena ikke sejlede med Mogens, havde hun altid gang i en endeløs række af aktiviteter og gøremål for klubben, og dertil med arrangør i et utal af skandinaviske vikingetræf, kapsejladser, matcheraces. Der til det fler-årige arbejde med at sikre KDY’s tøj, syning af bælter, stander flag, påsætning af logoer, pudselauet, og navne til prominente KDY’ere.

Med Lena´s bortgang har Kongelig Dansk Yachtklub mistet en stjerne, men hun vil altid blive husket for hendes skønne humør, og hendes utrættelige energi.

Lena modtog klubbens ærestegn ”Honoris Causa” i 2004 efter at have siddet i KDY’s bestyrelse.

Ære være Lenas minde

Sprog / Language