Området i næreheden af Rungsted Havn

Seværdigheder

Området omkring Rungsted Havn er præget af en blanding af uhøjtidelighed og eventyrlig stemning.

I området omkring Rungsted kan du nemlig både besøge slotte og få et sus fra fortiden, og gå på spændende kunstmuseer.

Men du kan også leve driverlivet på en skøn sandstrand og nyde en god middag på én af havnens mange restauranter – alt sammen indenfor kort afstand. Inden for 10 minutter fra Rungsted Havn finder du også fire golfbaner, masser af løbe- og vandrestier i skoven og klatrebaner, legepladser og en skøjtebane. I nærheden af Nivå kan du også finde det perfekte sted til kitesurfing.

Seværdigheder Rungsted

Rungsted Havn

Rungsted Havn er Danmarks tredjestørste lystbådehavn. Her hersker en charmerende blanding af havneliv og hyggelige butikker, restauranter og sejlklubber.

Her er ikke mindre end ti restauranter, der serverer alt fra den hurtige aftensmad eller sandwich, til de mere eksklusive gourmetmenu.

Havneområdet byder også på sjov for børn med en krabberace-bane og en elektrisk gravemaskine.

Den populære og børnevenlige Rungsted-strand ligger også lige ved marinaen.

Rungstedlund
Rungstedlund

Karen Blixen Museum

Nyd den verdenskendte forfatterinde Karen Blixens smukke kunstnerhjem, hvor forfatterinden blev født, og som hun vendte tilbage til efter 17 år som landmand i Afrika.

Rungstedlund ligger lige over for Rungsted Havn, og huser i dag et museum.

Bag selve huset er en smuk park med et fuglereservat, der er åbent for offentligheden.

Slotshave

Slotshaven i Hørsholm

Hørsholm Slotshave huser ikke et slot i dag, men engang lå her det imponerende Hirschholm Slot, hvor Struensee og dronning Caroline Mathilde tilbragte en kærlighedssommer, men det blev revet ned i 1810.

I dag kan man gå tur i den smukke have med 250 år gamle lindetræer og du kan fornemme, at her engang var ét af Europas smukkeste barokslotte.

Louisiana

Louisiana

Louisiana Museum of Modern Art er et kunstmuseum i Humlebæk, som er Danmarks mest besøgte kunstmuseum.

Her er en omfattende permanent samling af moderne og samtidskunst, der stammer fra 2. verdenskrig og frem til i dag samt løbende skiftende udstillinger.

I museets park med udsigt over Øresund findes over 50 skulpturer fra det meste af det 20. århundrede.

Nivaagaard

Nivaagaard Malerisamling

Nivaagaard Malerisamling er en udsøgt oplevelse for kunstelskere. Her kan du glæde dig til en unik kunstsamling med kunstværker fra den nordeuropæiske renæssance og den danske guldalder samt særudstillinger.

Nivaagaard Malerisamling har en særlig atmosfære af hygge og intimitet

MS Museet for Søfart

M/S Museet for Søfart

M/S Museet for Søfart fortæller historien om Danmark som søfartsnation i rammer skabt af den prisvindende tegnestue Bjarke Ingels Group og som behandler Danmarks søfart fra 1400-tallet til i dag.

Kronborg Slot

Kronborg Slot

Kronborg Slot i Helsingør er et renæssanceslot med et vældigt fæstningsværk med bastioner og kanonbatterier.

Slottet har en fascinerende historie og du kan blandt andet se Frederik den 2.s prægtige dansesal, nyde de pragtfulde gobeliner, og hilse på Holger Danske i skumle kasematter.

Fredensborg Slot

Fredensborg Slot

Fredensborg Slot er et barokslot ved Esrum sø, som er et besøg værd. Her bor regentparret i nogle måneder af året og slottet danner ofte ramme om store begivenheder i den danske kongelige familie for eksempel bryllupsfester, fødselsdagsfester og her modtager Dronningen statsoverhoveder på officielt besøg.

Slothaven er inspireret af Versailles og den officielle del af haven er åben hele året.

Shopping

På Rungsted Havn finder du en velassorteret marine-butik til reservedele, sejlerudstyr osv. En kilometer fra Rungsted Havn finder du to supermarkeder og i indkøbscentret Hørsholm Midtpunkt, samt Hørsholm Gågade ligeledes med mange butikker, der kan dække alle slags behov og ønsker. Du kan også finde et større udbud af butikker i Helsingør, Lyngby, Hillerød, Hellerup og Charlottenlund, og ved 25 minutters kørsel i bil,  kan du ”shoppe amok” i hjertet af København.

Sprog / Language